Mithilan Ahilan (23) er NTFs nye IT-konsulent for Fotballens digitale plattform

Mithi, som han liker å kalles, begynte nå i juni i Norsk Toppfotball og her kan du bli litt mer kjent med ham.

Annonse:

Det var stor interesse rundt NTFs utlyste stilling som IT-konsulent med svært mange gode kandidater. 

- Det var hyggelig å ha så mange gode søkere å velge mellom og vi er veldig fornøyde med å ha Mithi med på laget og ser frem til at han kommer godt i gang, sier medie- og IT-sjef Thomas Torjusen.

Mithi skal ha hovedvekt på å jobbe med det vi omtaler som Fotballens Digitale Plattform (FDP). 
For å kort forklare hva FDP er så begynner det med at alle våre medlemsklubber i Eliteserien og OBOS-ligaen er knyttet sammen i ett felles fibernettverket som benyttes til TV-overføring fra arenaene. FDP benytter denne fiberringen og tilbyr en rekke tjenester for klubbene, ligaene og rettighetshaver. Noen av disse tjenestene er i dag: Internett til klubber og publikum (WiFi på stadion), formidling av TV-signaler til klubbene, kundefangst inn mot klubbenes felles CRM, styringssystemer for LED-boards, skjermer og storskjermer, apper med streaming, klipp og liveoppdateringer basert på metadata.

Mithi er den som får produktansvaret for FDP i et f3-års engasjement. 

- Er supermotivert for denne jobben

- Jeg er henrykt og supermotivert for denne jobben, sier Mithi. Det er en spennende digitaliseringsperiode toppfotballen står ovenfor nå, så jeg ser på det som en stor ære å kunne bidra innenfor dette. Samidig gleder jeg meg veldig til å komme i dialog med klubbene og samarbeide om de digitale mulighetene som befinner seg.

Appene til Norsk Toppfotball og klubbene er også noe av det Mithi vil jobbe med. Se mer om dem ved å klikke på bildet nedenfor.

Bakgrunn

Mithi har en bachelorgrad i Sports management fra Norges Idrettshøyskole og en mastergrad i idrettsvidenskap som avsluttes nå i juni hvor han har dykket inn i dualmodellen. 

Selv med sin unge alder har han blant annet erfaring med arbeide fra Vålerenga Fotball Samfunn og Bredde, Ungdoms OL og Norges bedriftsidrettsforbund. I sistnevnte har han også jobbet tett med Sykle til jobben-aksjonen og dens digitale plattformer.

Fotballfagmessig så har han også erfaring fra spillersiden, da han har spilt for Rommen SK, Skeid, Stabæk, og Kjelsås. På Rommen G95 var han blant annet med på laget som tok europa med storm. Han har spilt 4 landskamper for G15 og 2 for G16. I Stabæk var han en del av elite akademiet, og avsluttet fotballsatsningen etter noen år i Kjelsås i 2. divisjon.

Trenermessig har han også fått med seg erfaring som hovedtrener i Kjelsås sitt ungdomsavddelingen 13-18 år, samt fotballtrener/spillerutvikler for gutter mellom 6 - 14 år i Stabæk Fotball.

Se kontaktdata for Mithi og andre ansatte i Norsk Toppfotball her

Annonse fra Eliteserien: