Kostnadstiltak gjennomføres i NTF

Spredningen av Corona-viruset har fått dramatiske konsekvenser for samfunnet, fotballfamilien og våre medlemsklubber. Nå tar Norsk Toppfotball (NTF) også permitteringsgrep i egen organisasjon.

Annonse:

De fleste klubbene har allerede innført ulik grad av permitteringer eller lønnskutt. Dette får også konsekvenser for NTF som ligaorganisasjon. 

NTF har iverksatt flere kostnadsreduserende tiltak i takt med at medlemsklubbene har redusert sin virksomhet. I tillegg til å utsette utviklingstiltak og nasjonale turneringer er det nå gjennomført permitteringer og lønnsreduksjoner i administrasjonen. Tiltakene rammer alle ansatte med mellom 50- og 80 prosents permittering. I de ulike avdelingene vil det fortsatt være drift, slik at kontaktpersoner innenfor Sport, Kommersiell avdeling samt Fellestjenester & Økonomi kan bistå klubbene, media og samarbeidspartnere.

NTFs ledergruppe er ansvarlig for å håndtere situasjonen for medlemsklubbene, og blir ikke rammet av permitteringer. Ledergruppen har redusert sin lønn med 20 prosent i perioden permittering pågår. 

Selv etter disse tiltakene er vi i stand til å opprettholde den virksomheten som går mot rettighetshaver og våre samarbeidspartnere. Vi tenker annerledes og har endret mye av produksjonen til digitale kampanjer for våre samarbeidspartnere som skal være relevant mot folket – et eksempel på det er #Hjemmebane.

Vi presiserer at alt vårt fokus er på at Eliteserien og OBOS-ligaen skal spilles, men at den er utsatt – foreløpig til slutten av mai.

Se også:

  • Vi gleder oss til å se alle på tribunene igjen, men i mellomtiden oppfordrer vi alle til å skape den beste hjemmebanen man har mulighet til. Se eksempler her og delta gjerne med dine egne øvelser til #hjemmebane.
  • Få med deg siste nytt fra klubbene og meld deg på deres nyhetsbrev. Gjør det her for Eliteserien og her for OBOS-ligaen
     
Annonse fra Eliteserien: