IT-konsulent Fotballens Digitale Plattform (FDP)

Om Norsk Toppfotball

Norsk Toppfotball er en interesseorganisasjon for de 32 fotballklubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen.

NTF skal tilføre fellesskapet det klubbene ikke har mulighet til å bygge hver for seg. Vi skal jobbe lidenskapelig for å styrke toppklubbenes interesser sportslig, forretningsmessig og organisatorisk.

 NTF har flere fellessystemer på vegne av klubbene. I 2018 gjennomførte vi en digital helsesjekk. Så har vi ryddet og nå er vi klar for å ta neste steg for å skape konkurransefortrinn på gressmatta for våre klubbet. Vil du være med på laget?

Fotballens Digitale Plattform (FDP)

Fotballklubbene er knyttet sammen i ett felles nettverket som benyttes til TV-overføring fra arenaene. FDP tilbyr en rekke tjenester for klubbene, ligaene og rettighetshaver. Noen av disse tjenestene er i dag: Internett til klubber og publikum (WiFi på stadion), formidling av TV-signaler til klubbene, kundefangst inn mot klubbenes felles CRM, styringssystemer for LED-boards, skjermer og storskjermer, apper med streaming, klipp og liveoppdateringer basert på metadata.

Arbeidsoppgaver

IT-konsulent er produktansvarlig for FDP. Din spisskompetanse blir innen sport – og fotballspesifikk teknologi. Vi er overbevist om at fremtidens fotball krever mer bruk av digitale verktøy som igjen gir verktøy for spillere, trenere og sportslige ledere.  Du blir vår spydspiss og motivator inn mot klubbene.

 • Forvalte dagens løsning og gjennomføre support for klubb.
 • Tilrettelegge for digitale verktøy for å skape konkurransefortrinn. Fan engagement, kampanalyser og trenings-monitorering og lignende.
 • Rådgiver for de tjenestene som er tilgjengelig for klubb.

Du blir også kravstiller i forhold til videreutvikling overfor ulike leverandører og fellessystemer. Du vil sammen med IT-sjef bidra i NTFs digitaliseringsprosesser.

Du blir også kravstiller i forhold til videreutvikling overfor ulike leverandører og fellessystemer. Du vil sammen med IT-sjef bidra i NTFs digitaliseringsprosesser. Faglig leder er Media- og IT-sjef i Norsk Toppfotball.

Det må påregnes mye reiseaktivitet i perioder. Stillingen er et 3-årig engasjement.

 Kvalifikasjoner

 • Høyere utdanning fra høyskole/universitet. Relevant erfaring kan kompensere for krav om utdanning. 
 • Sterk IT-forståelse og erfaring fra prosjektarbeid med digitaliseringsprosesser.
 • God prosessforståelse og gjennomføringsevne.
 • Erfaring med sportsspesifikk teknologi er en fordel.

 Personlige egenskaper

 • God skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne.
 • Selvstendig, nytenkende, nysgjerrig og fremoverlent med stor gjennomføringskraft.
 • Evner å operere systematisk i krysningspunktet mellom ulike fagområder (sport, IT, ledelse, klubber) og ulike miljøer internt og eksternt.
 • Stor arbeidskapasitet og fleksibilitet i travle perioder med stor arbeidsmengde.
 • Relasjonsbygger med evne til konstruktiv samhandling og kommunikasjon.

Vi tilbyr et aktivt, trivelig arbeidsmiljø i hyggelige lokaler på Ullevål Stadion. Vi stiller store krav til oss selv i en uformell kultur der klubbene er vår premissgiver.

 Søknadsfrist: 28. februar 2019

 Kontaktperson: Thomas Torjusen - 934 986 93

Søknad sendes til [email protected]

Les her for å se mer om Fotballens Digitale Plattform

Annonse fra Eliteserien: