European League lanserer et felles manifest for alle medlemsligaer

De europeiske ligaens felles organisasjon, EPFL, bytter navn og blir hetende European Leagues. Samtidig lanseres et manifest der alle 32 medlemsligaene, deriblant Eliteserien og OBOS-ligaen, viser at de står sammen om å ta europeisk fotball inn i fremtiden.

Annonse:

Norsk Toppfotballs leder, Leif Øverland, skriver på bildet i toppen av denne saken under på manifestet på vegne av Norsk Toppfotball.

– Vi anser att alle klubber, ikke bare et fåtal, skal ha muligheten til å konkurrere på høyeste nivå, sier Lars-Christer Olsson i European Leagues.
– Vi anser att alle klubber, ikke bare et fåtal, skal ha muligheten til å konkurrere på høyeste nivå, sier Lars-Christer Olsson i European Leagues.

EPFLs nevneendring til European Leagues ble stemt frem i forbindelse med organisasjonens samling i Edinburgh, Skottland, fredag den 6 april. Samtidig ble det sluppet et nytt manifest som samtlige 32 medlemsligaer signerte.

I manifestet slås det fast at de 32 medlemsligaene hver helg tilbyr over 450 fotballkamper og hver og en av de ulike lagene må ha samme mulighet til å konkurrere på det høyeste nivået - eller som det står i manifestet

“To protect and enhance competitive balance in professional league competitions for the good of the game, the players, the fans and the club”.

Se video nedenfor hvor Lars Christer Olsson forteller mer.


Ny logo

Slik er den nye logoen til European League

European Professional Football League change name and logo to European Leagues

Manifestet

Nedenfor er manifestet gjengitt. 

Hver uke levere vi mer enn 450 ligakamper i fotball til supportere og den brede massen av fotballsinteresserte for å støtte deres engasjement og lidenskap for deres favorittlag i deres liga.

Vårt mål er å forsterke og beskytte den konkurransemessige balansen i de profesjonelle ligaene til det beste for kampene, spillerene, supporterene og klubbene.

Vi anser at alle våre klubber, ikke bare noen få, skal ha muligheten til å konkurrere på aller høyeste nivå.
Vi har et ansvar for både klubbene og supporterne om å holde drømmene og ambisjonene levende.

Implementeringen av prinsipper for godt styresett i fotballen for å bevare og forbedre vår idretts rykte.

Kjernen av sportslige meritter og evne som den avgjørende faktoren for å vinne eller tape - hvor uforutsette resultater er mulige, der spenningen og lidenskapen for supporterne ligger i muligheten for at deres lag kommer til å vinne.

Solidaritetsprinsippet, et økonomisk holdbart miljø med en mer rettferdig fordeling av økonomiske ressurser som et verktøy for å åpne turneringer på elitenivå for et maksimalt antall foreninger og klubber - hvilket i sin tur øker spillets utvikling på grasrotnivå og ungdomsnivå.

Signert av og med fullstendig støtte:

Signert av og med fullstendig støtte

Se også pressemelding hos European Leagues.

Om European Leagues

  • European Leagues vokste seg sterke under navnet European Professional Football Leagues (EPFL).

  • EPFL ble opprettet i 2005 ut fra forgjengeren EUPPFL (Association of European Union Premier Professional Football Leagues) og har sin base i Nyon i Sveits.

  • European Leagues er en paraplyorganisasjn for sine medlemmer - 32 fotballligaer i Europa, deriblant Eliteserien og OBOS-ligaen, og for å blant annet være ligaenes røst mot UEFA og FIFA.

  • European Leagues jobber for et samarbeid, vennskapelige relasjoner og enighet mellom medlemsligaene samt at European Leagues har felles front for ligaene i diskusjonene med fotballsforbund, myndigheter og interessenter, for å utvikle fotballen på et positivt sett.

  • European Leagues vil løfte frem politiske, sosiale, kulturelle, økonomiske og løfte frem politiske, sosiale, kulturelle, økonomiske og pedagogiske dimensjoner i fotballen for å skape positiv utvikling på og utenfor banen.

  • European Leagues vil være en sterk felles røst for alle fotballigaene i Europa.

Annonse fra Eliteserien: