Speideren anbefaler – Runde 9

Trenger du tips til spillere du bør ha den kommende serierunden? Her kommer speideren med sin anbefaling for runde 9.

Annonse:

Andreas Linde har hatt et par skuffende kamper, men denne runden kan han fort samle sin fjerde clean sheet. Motstander Bodø/Glimt har scoret ett fattig bortemål på fire kamper. Lindes 28 redninger er nest flest i ligaen, og disse har allerede resultert i sju redningspoeng.

 

Vito Wormgoor er fast inventar på speiderens lag, og det er kanskje ikke så rart. Brann-kapteinen står så langt med seks clean sheets, tre mål samt sju bonuspoeng. Med 64 poeng fra åtte kamper, og et poengsnitt på nøyaktig åtte er det ingen grunn til å ikke ha forsvarskjempen på laget.

 

Lasse Nilsen har så langt levert to målpoeng, samt to clean sheets. Vingbacken er en stor offensiv trussel, og spesielt på Alfheim har han sanket bra med poeng. 25 poeng på fire hjemmekamper lover godt før ligaens svakeste bortelag, Lillestrøm, kommer på besøk.

 

Erik Tønne blir i likhet med Wormgoor anbefalt bortimot hver runde. Så lenge han spiller fast på venstrevingen til Ranheim er det ingen grunn til å ignorere han. Det er et formsterkt Odd-lag som gjester Ranheim denne runden. Selv om det kanskje ikke blir en clean sheet her, vil Tønne ha gode muligheter til å bygge videre på de tre målpoengene han allerede har.

 

Even Hovland har etter overgangen fra Sogndal sementert en plass i midtforsvaret til Rosenborg. Kun ett mål har RBK-forsvaret sluppet inn på Hovlands fem kamper, og det kom i forrige serierunde mot Ranheim. Hovland er det billigste alternativet om man ønsker seg en Rosenborg-forsvarer.

 

Fredrik Haugen har hatt en vrien sesongstart, men nå virker det som at han har lagt skadene bak seg. Sist sesong ble det 16 målpoeng og hele 24 bonuspoeng, og borte mot et Start-lag i fritt fall har Haugen en fin mulighet til å finne tilbake til fjorårsformen.

 

Mads Reginiussen står med hele 41 poeng fra sine fem kamper. Ranheim-kapteinen er i knallform med fire mål og én assist, samt åtte bonuspoeng. Ranheim har ti mål på fire hjemmekamper, det er nest flest i ligaen.

 

Pål-Andre Helland har ikke satt fyr på ligaen så langt denne sesongen, men det kan være at det er nå det løsner for trønderen. Trener Kåre Ingebrigtsen har antydet at Rosenborg ikke lenger skal ri på ettmålsledelser etter at seieren røk mot Ranheim sist helg. Det vil i så fall være godt nytt for Helland som er rask og kontringssterk.

 

Det ble enda en scoring for Marcus Pedersen sist runde. Han troner øverst på toppscorerlista med åtte scoringer, det er tre mer enn hans nærmeste konkurrenter. Pedersen har samlet tosifret poeng i tre forskjellige runder, og hjemme mot et bortesvakt Sarpsborg kan det fort bli enda en god runde.

 

32 poeng på de siste tre kampene har det blitt for Steffen Skålevik. Fire mål på tre kamper tyder på en spiss i knallbra form, og det lover godt før Brann tar turen til Sørlandet. Motstander Start har sluppet inn hele 19 mål, det er flest i ligaen.

 

Sam Johnson står med fem mål og én assist. Hans siste tre scoringer har kommet på bortebane, og denne runden skal Vålerenga gjeste Sandefjord. Sandefjord er det eneste laget uten hjemmeseier, i tillegg har de sluppet inn nest flest i ligaen.

Annonse fra Eliteserien: