Speideren anbefaler - Runde 7

Trenger du tips til spillere du bør ha den kommende serierunden? Her kommer speideren med sin anbefaling for runde 7.

Annonse:
Skjermbilde 2018-04-27 kl. 14.03.13 2

Andreas Linde plukket opp sin tredje clean sheet sist helg, og hjemme mot Odd denne runden kan det fort bli enda en. Lindes 25 redninger er flest i ligaen, og disse har allerede resultert i sju redningspoeng.

 

Brann-forsvaret har dominert så langt, faktisk er fire av de fem forsvarerne med flest poeng fra Brann. Vito Wormgoor er eneste spiller som har passert 50 poeng. Lagkapteinen står så langt med fire clean sheets, imponerende tre mål samt sju bonuspoeng. Med en stor trussel fra dødballer, samt at han er lagets straffeskytter, blir det nok flere mål utover i sesongen.

 

Lasse Nilsen har så langt levert to målpoeng, samt én clean sheet. Vingbacken er en stor offensiv trussel, og i et frittscorende Tromsø-lag er muligheten god for flere målpoeng. Tromsø står med imponerende 11-2 i målforskjell fra de første tre hjemmekampene.

 

Erik Tønne er et råbillig alternativ med stort potensiale. Tønne står listet som forsvarsspiller i spillet, men har spilt alle kamper som venstreving. Så langt har det resultert i to målpoeng, men han har vært farlig nærme ved veldig mange anledninger.

 

Erling Knudtzon står med tre målpoeng og fire bonuspoeng så langt. Han har vært sist eller nest sist på halvparten av Lillestrøms ligascoringer. Nå følger to kamper mot lag som sliter defensivt, først Stabæk borte og deretter Sandefjord hjemme. Fra sin hengende spissrolle blir Knudtzon en viktig brikke om LSK skal greie å snu den dårlige trenden.

 

Etter en anonym sesongåpning har Chidera Ejuke nå funnet formen. De siste tre kampene har resultert i tre målpoeng, men det er kanskje en annen statistikk som fanger blikket. Nigerianeren har plukket opp hele åtte bonuspoeng, halvparten av disse har kommet i kamper hvor han ikke har sanket målpoeng. Dette tyder på at han har god flyt.

 

David Akintola har levert målpoeng i fem av seks kamper, samt plukket opp åtte bonuspoeng. Mot et Start-lag med enorme defensive problemer, samt en skrekkelig skadeliste, vil det ikke være overraskende om nigerianeren fortsetter den imponerende formen.

 

Gjermund Åsen har hatt et par rolige kamper etter gigantrunden for noen uker tilbake. Men denne runden venter nok en hjemmekamp. Hjemmestatistikken viser smått imponerende to mål og fire målgivende fra tre kamper for Åsen.

 

Sarpsborg har hatt noen skuffende uker, men hjemme mot et svakt Bodø/Glimt bør det være mulig å komme tilbake på vinnersporet. Patrick Mortensen står med fire målpoeng så langt, og kan bli en farlig mann denne runden. Fire av de neste seks kampene til Sarpsborg er på hjemmebane.

 

Etter to mål i forrige kamp er Steffen Skålevik en het spiller. Nå venter ligaens dårligste forsvar, Sandefjord står med hele 16 baklengs. Det må legges til at Sandefjord nå har sparket treneren, og det kan hende at de tar grep defensivt til denne kampen. Brann på sin side har et gunstig kampprogram fremover, og har absolutt muligheter til å bli værende på tabelltoppen.

 

Erling Braut Håland regnes som et av landets største talenter. Syttenåringen imponerte i innhoppet på Lerkendal, og har siden det startet de siste to kampene. I forrige hjemmekamp ble det både scoring og maksimalt bonuspoeng. Kommende motstander Odd har tapt begge bortekampene, og har sluppet inn hele fem mål i prosessen. 

Annonse fra Eliteserien: