Speideren anbefaler - Runde 5

Trenger du tips til spillere du bør ha den kommende serierunden? Her kommer speideren med sin anbefaling for runde 5.

Annonse:

Andreas Linde startet sesongen med to clean sheets, men etter det har det blitt to mindre gode runder. Etter å ha sluppet inn hele fire mål sist helg, vil nok hovedprioritet være å tette igjen bakover denne helgen. Lindes 16 redninger er nest flest i ligaen, og disse har allerede resultert i fire redningspoeng.

Brann har imponert defensivt så langt. Faktisk har de kun sluppet inn ett mål på tre kamper, og det var et skrekkelig tilbakespill som endte med selvmål. Lagkaptein Vito Wormgoor er bærebjelken i Brann-forvaret. Ikke bare er han en bonusmagnet (17 bonuspoeng forrige sesong, tre allerede i år), men han er også førstevalg som straffeskytter.

Vegar Eggen Hedenstad har levert gode offensive tall så langt i sesongen, og da var det ikke overraskende at han slo til med to målpoeng i forrige kamp. Hedenstad er en stor trussel både i åpent spill og som dødballstaker. Faktisk står han med hele 13 vellykkede innlegg, det er soleklart mest i ligaen (lagkamerat Helland er nestemann med ni).

Ranheim har kanskje ikke holdt buret rent så langt, men Erik Tønne er likevel verdt å holde et øye med. Tønne står listet som forsvarsspiller i spillet, men har spilt alle tre kamper som venstreving. Så langt har det resultert i én målgivende, men han har vært nærme målpoeng ved flere anledninger.

Med tre hjemmekamper på tre runder samt en dobbelrunde i runde 6, kan Tonny Brochmann være en viktig mann å ha fremover. Han scoret i forrige serierunde, og til å kun ha spilt bortekamper så langt har Brochmann levert lovende tall. Sju skuddforsøk, fem på mål og to store sjanser skapt.

Kevin Kabran startet sesongen med to målpoeng i åpningsrunden, men etter det har det vært stille fra den kanten. Nå venter et Vålerenga-lag med store problemer defensivt, de siste to kampene har resultert i hele sju baklengs for hovedstadslaget. Dette kan fort bli en åpen kamp med store sjanser til begge lag. Åtte nøkkelpasninger og tre store sjanser skapt gjør Kabran til en av de mest kreative spillerne i ligaen.

Med tolv nøkkelpasninger er Pål Andre Helland best i divisjonen, og som nevnt tidligere har han nest flest vellykkede innlegg (9). Mot et skadeutsatt Bodø/Glimt, som også har tapt sine siste tre med seks innslupne, skal man ikke se bort ifra at Helland har en god dag på jobben.

Gjermund Åsen satte fyr og flamme på runde 4. Først scoret han to mot Ranheim, deretter ble det tre målgivende mot Strømsgodset. Naturlig nok scorer han høyt på nøkkelpasninger (7) og store sjanser skapt (3). Dette er ligaens store formspiller og Tromsø-angrepet er i fin flyt. Kampprogrammet videre er også lovende, så det kan absolutt være lurt å investere i trønderen. 

De fleste som har valgt Stabæk-spiss har gått for Ohi Omoijuanfo, men en som går under radaren er Franck Boli. Ikke bare er han drøye 2 millioner billigere enn Ohi, men han leverer også bedre stats. Boli har fyrt av tolv skudd, seks på mål og har seks nøkkelpasninger. Ohi har kun fem skudd, fire på mål og tre nøkkelpasninger. Tallene viser kanskje at Ohi er mer effektiv, men dersom man ikke har råd til han kan Boli være et fint alternativ.

Det måtte et formasjonsbytte til for at Nicklas Bendtner skulle åpne målkontoen for sesongen. Noe overraskende var det at da målene først rant inn så kom de fra en kantrolle, og ikke fra hans vante spissrolle. Statistisk sett ser det ut som at lagkameratene ikke har vært flinke nok til å finne dansken. Så langt har han kun fire skuddforsøk, to på mål og begge har resultert i mål. Med andre ord virker det som at effektiviteten er på plass, og mot et skadeutsatt Glimt forsvar kan han fint finne på å bygge videre på målformen.

Molde gikk på et tungt tap i Trondheim sist, men på hjemmebane har de scoret sju mål på sine første to kamper. Mot et Lillestrøm-lag som har sluppet inn fem på sine to bortekamper, kan Fredrik Brustad gjøre det bra denne runden.

Annonse fra Eliteserien: