Speideren anbefaler - Runde 3

Trenger du tips til spillere du bør ha den kommende serierunden? Her kommer speideren med sin anbefaling for runde 3.

Annonse:

Andreas Linde og Kristoffer Haugen har åpnet med rent bur i begge kampene. Deres kommende motstander, Tromsø, har ikke kommet skikkelig i gang med sesongen. Først ble det stortap borte mot Start, før deres hjemmekamp mot Strømsgodset ble utsatt på grunn av dårlige forhold.

Linde har også vartet opp med hele ni redninger, det er tre flere enn nestemann på lista. Haugen på sin side har sju nøkkelpasninger, samt seks vellykkede innlegg på de første to kampene. Potensialet for assists er stort.

Vegard Eggen Hedenstad scorer også høyt på nøkkelpasninger (fem) og vellykkede innlegg (åtte). Rosenborg har hatt en tam start, men Odd har heller ikke overbevist noe særlig så langt. Clean sheet samt offensive bidrag er fullt mulig for Hedenstad i denne kampen.

Elliot Kack scoret i sin Start-debut. Denne runden er det Sandefjord som er motstander. Sandefjord har tapt sine seks siste bortekamper i Eliteserien, og har kun scoret tre mål i den perioden.

Fredrik Aursnes har vært den beste poengsankeren i spillet så langt. Det er nok litt i overkant optimistisk å håpe at han skal opprettholde gjennomsnittet på 11 poeng per runde, men mot et Tromsø-lag med store problemer defensivt har han gode muligheter til å sanke poeng også denne runden.

Kevin Kabran imponerte stort med både mål og målgivende i åpningskampen. Start scoret til slutt fire i den hjemmekampen, og møter nå Sandefjord som slapp inn fem i sin første bortekamp.

Pål Andre Helland har skuffet så langt, men tallene viser at poengene er på vei. Med åtte nøkkelpasninger er han best i divisjonen, og med sju vellykkede innlegg er han kun bak lagkamerat Hedenstad. Helland er riktignok spillets nest dyreste spiller, og må begynne å levere om han skal forsvare prisen.

Torgil Gjertsen tok Eliteserien med storm sist høst, men har hatt en beskjeden sesongstart så langt. Etter et sterkt bortepoeng på Lerkendal sist runde, vil selvtilliten være god før kommende kamp. Kristiansund er normalt vanskelige å slå på hjemmebane, mens motstander Lillestrøm har kun vunnet én av sine siste ti bortekamper.

Ohi Omoijaunfo var fjorårets sensasjon, og begynte årets sesong på samme måte med to mål på Marienlyst. Kommende motstander Ranheim har fortsatt ikke spilt en eneste kamp denne sesongen, da kan Ohi fort finne på å utnytte rusk hos motstander.

Kristian Fardal Opseth åpnet sesongen med to mål på Aspmyra. Glimt scoret i snitt over tre mål per kamp på hjemmebane sist sesong. Fjorårets OBOS-toppscorer Opseth er godt i gang med å bevise at han også innehar nivået i Eliteserien.

Marcus Pedersen hadde hele ni skuddforsøk i åpningskampen, med fem skudd på mål. Det ble til slutt to mål, men han hadde flere gode muligheter til å gjøre hat-trick. Nå venter Brann. Branns forrige bortekamp i ligaen var mot nettopp Strømsgodset i slutten av forrige sesong, da var Pedersen på scoringslista.  

Annonse fra Eliteserien: