Speideren anbefaler – Runde 22

Trenger du tips til hvem du skal velge til ditt Fantasy-lag når DERBYLØRDAG og SUPERSØNDAG går av stabelen? Her er speiderens anbefalinger!

Annonse:

Derbylørdag: Haugesund vs Brann

Den 22. serierunden sparkes i gang med to medaljejagende klubber på lørdag.

Haugesund
Haugesund ligger på tredjeplass, åtte poeng bak serieleder Rosenborg og fire poeng foran fjerdeplassen Molde. Gullambisjonene røk nok forrige runde med tap på Lerkendal, hadde hvittrøyene vunnet den ville de kun vært tre poeng bak lederen. For all del, løpet er ikke kjørt enda, men ambisjonene nå er nok først og fremst å ta medalje. Hjemmeformen er veldig god med fire seire og én poengdeling siden slutten av mai.

Se opp for: Alexander Stølås, David Akintola og Ibrahima Kone.

Nøkkelspiller: Alexander Stølås (6.4m) står med hele 117 poeng, det er nest flest i spillet. Fire scoringer, sju assists og åtte clean sheets er sinnssyke tall for venstrebacken. Disse tallene er heller ikke tilfeldige. Stølås er en konstant offensiv på venstreflanken, både fra åpent spill og med dødballsfoten. 36 nøkkelpasninger og 32 vellykkede innlegg er i toppsjiktet i ligaen.

Brann
Gjestene har de siste ukene rotet bort serieledelsen, og ligger nå to poeng bak Rosenborg. Hjemmeformen er det ingenting å si noe på, det er på bortebane at ting ikke har fungert. Først ble det 2-2 i Bodø, deretter et braktap med 5-1 i Molde, før nok en tannløs forestilling og 2-0 tap mot Vålerenga i forrige bortekamp. Ni baklengs på tre bortekamper er utrolig skuffende, spesielt når man tar i betraktning at det kun var fem baklengs på de første ni bortekampene.

Se opp for: Vito Wormgoor, Gilli Rolantsson og Daouda Bamba.

Nøkkelspiller: Vito Wormgoor (6.8m) har hatt en enorm sesong i hjertet av Brann-forsvaret. Fire mål, to målgivende og elleve clean sheets har resultert i 125 poeng for spillets toppscorer. 17 bonuspoeng er delt mest i ligaen, kun matchet av Mads Reginiussen. Men det som var en jevn og stabil poengplukker på vårparten, har vært ganske ujevn siden runde 15. Om denne hjemme-/bortetrenden fortsetter, kan det være en god idé å benke ham i bortekamper. For eksempel kan man bruke ham i en rotasjon med en Ranheim eller Vålerenga-forsvarer, slik at man hele tiden bruker en forsvarer med hjemmekamp.


Supersøndag: Vålerenga vs Rosenborg

 

Ligaens to store formlag møtes til dyst i søndagens hovedkamp i hovedstaden.

Vålerenga
Det lå an til å bli en begredelig høst for hovedstadsklubben, men etter tre strake seire er feelgood-faktoren tilbake på Intility Arena. Først ble Tromsø oppskriftsmessig slått 3-0, deretter måtte daværende serieleder Brann reise tomhendt hjem fra Oslo, før VIF tok en meget sterk trepoenger borte mot erkerival Lillestrøm. En viktig årsak til seirene er signeringen av Mohammed Abu, 6-0 i målforskjell på hans tre kamper tyder på at klubben har fått et solid bindeledd på midtbanen.

Se opp for: Felipe Carvalho, Mohammed Abu og Bård Finne.

Nøkkelspiller: Bård Finne (6.7m) er hjemmelagets offensive formspiller. Totalt har han fem mål og fire målgivende på drøye 1000 minutter. 19 poeng har det blitt på de siste tre kampene takket være to scoringer og hele seks bonuspoeng. Matchvinner i begge møtene med rival Lillestrøm. En mann for de store anledningene.

Rosenborg
Gjestene har spilt en rekke kvalikkamper i både Champions League og Europa League på sensommeren, men har ikke latt det påvirke ligaformen. Snarere tvert imot virker det som at konkurranseinstinktet har våknet nå som det står viktige kamper på rekke og rad. Sju seire og én uavgjort på de siste åtte er form en serieleder verdig. Borteformen er også strålende med sju seire og ett tap på de siste åtte. Vil det seiersvante RBK-maskineriet rulle videre i samme spor også denne helgen?

Se opp for: Birger Meling, Mike Jensen og Issam Jebali.

Nøkkelspiller: Issam Jebali (8.5m) har vært en åpenbaring siden han ankom Lerkendal. På hans tre kamper har det blitt hele 21 poeng, takket være to scoringer, én målgivende samt fire bonuspoeng. Med Nicklas Bendtner ute med skade, vil mye av det offensive ansvaret ligge på tunisierens skuldre.

Annonse fra Eliteserien: