Speideren anbefaler – Runde 20

Trenger du tips til hvem du skal velge til ditt Fantasy-lag når DERBYLØRDAG og SUPERSØNDAG går av stabelen? Her er speiderens anbefalinger!

Annonse:

Derbylørdag: Tromsø vs Bodø/Glimt

Den 20. serierunden sparkes i gang med ”Slaget om Nord-Norge”.

Tromsø
Tromsø ligger kanskje midt på den reelle tabellen, men på Alfheim er de et topplag. 20-8 i målforskjell og seks seire på ni kamper sier litt om hvor tøff denne bortearenaen er. Sammenligner man dette med deres borteform; 8-19 i målforskjell og sju tap på ti kamper, ser man raskt at de trives best på eget gress. Selv om de har tapt fire på rad nå, kom tre av de på bortebane mens hjemmetapet var mot et medaljejagende Haugesund. Derfor ville det ikke vært overraskende om vertene nå kommer tilbake på vinnersporet takket være hjemmefordelen.

Se opp for: Lasse Nilsen, Gjermund Åsen og Daniel Berntsen.

Nøkkelspiller: Daniel Berntsen (5.2m) står med tre mål og tre assists. Fem av målpoengene har kommet på hjemmebane, det samme har samtlige av hans åtte bonuspoeng. Han leverer med andre ord gode kamper på eget gress, og plukket blant annet sju poeng i sist hjemmekamp.

Bodø/Glimt
Gjestene er ligaens uavgjortkonger med hele åtte stykker. Fem av poengdelingene har kommet på de siste sju kampene. Per nå er de fire poeng over kvalikplassen (effektivt fem poeng på grunn av betydelig bedre målforskjell). Lagene bak Glimt har byttet trener samt forsterket troppene sine i sommer, derfor er det nok viktig for Glimt at de begynner å samle trepoengere snart.

Se opp for: Martin Bjørnbak, Amor Layouni og Kristian Fardal Opseth.

Nøkkelspiller: Amor Layouni (5.8m) har hatt en veldig god sesong med to scoringer og hele sju målgivende. 65 poeng har det blitt på de siste tolv kampene, det gir et meget imponerende poengsnitt på 5.42 i den perioden. Svensken er kun valgt av 1.7 %, og har gått under radaren for mange. Meget fin spiller å ha om man ønsker noen som leverer jevnt og trutt med poeng!

Supersøndag: Vålerenga vs Brann

To rivaler med vidt forskjellige utgangspunkt møtes i søndagens hovedkamp.

Vålerenga
Før seieren mot Tromsø sist helg hadde Vålerenga gått hele seks kamper uten seier. Etter en begredelig sommer håper nok hovedstadslaget at skuta er i ferd med å snu. Hjemme har det blitt kun ett tap (delt færrest), men litt i overkant mange uavgjort (fire, nest flest). Årets målsnitt (1.32) er betydelig svakere enn fjorårets (1.60).

Se opp for: Felipe Carvalho, Chidera Ejuke og Bård Finne.

Nøkkelspiller: Det blir et spesielt møte med gamleklubben for bergenseren Bård Finne (6.7m). På de siste fem kampene har det blitt tre målpoeng. Totalt har han fire mål og fire målgivende på drøye 800 minutter. Med hovedspiss Sam Johnson fortsatt tvilsom med skade, er det nok Finne som blir vertenes største offensive trussel.

Brann
Gjestene har kurs mot seriegull, men avstanden ned til Rosenborg som var på sju poeng i juni har nå minket til ett poeng. En fordel Brann har over Rosenborg er at de ikke har hatt Europa-kamper denne sesongen, og derfor har betydelig færre minutter i bena. Mindre slitasje kan fort bli en av de avgjørende faktorene idet vi snart tar fatt på den siste tredjedelen av sesongen.

Se opp for: Vito Wormgoor, Gilli Rolantsson og Gilbert Komsoon.

Nøkkelspiller: Lagkaptein Vito Wormgoor (6.7m) har vist eksepsjonelle lederegenskaper denne sesongen. 17 bonuspoeng er flest i ligaen, og viser at nederlenderen som oftest leverer strålende kamper. Fire mål og to assists har det blitt i tillegg til ti clean sheets, noe som har bidratt til at han er spillets toppscorer med 118 poeng.

Annonse fra Eliteserien: