Speideren anbefaler – Runde 19

Trenger du tips til spillere du bør ha den kommende serierunden? Her kommer speideren med sin anbefaling for runde 19.

Annonse:
Skjermbilde 2018-08-18 kl. 20.28.51

André Hansen (6.5) er toppscorer blant målvaktene, mye takket være åtte clean sheets kombinert med 45 redninger. Rosenborg er svært gode defensivt på bortebane, med kun seks innslupne på ni kamper.

Alexander Støås (6.2) imponerte stort mot Vålerenga sist runde. Scoring, clean sheet og tre bonuspoeng (15 poeng) var nok til å gjøre ham til spillets toppscorer (108 poeng). Totalt har det blitt fire mål, sju assists og sju clean sheets. En konstant trussel på venstresiden til Haugesund.

Espen Ruud (5.8) scoret sitt andre mål for sesongen sist helg. I tillegg har han én målgivende samt fem clean sheets. 33 nøkkelpasninger og 31 vellykkede innlegg er nest flest blant alle forsvarsspillere, og et tegn på at flere assists ligger i luften.

Erik Tønne (5.2) fortsetter å sanke poeng. Sist helg ble det sesongens tredje clean sheet. I tillegg har Ranheim-vingen også bidratt med fem scoringer og tre assists. Mot et Sandefjord som har sluppet inn flest mål (37) og scoret nest færrest (16), kan dette være en ny, god runde for Tønne.

Eirik Ulland Andersen (9.8) fortsetter sin store poengfangst. 51 poeng har det blitt på de siste sju kampene. To mål, fem målgivende og ni bonuspoeng har det blitt i den perioden. 50 skudd, 52 nøkkelpasninger og 43 vellykkede innlegg er flest i ligaen.

Fredrik Haugen (9.7) har nest flest nøkkelpasninger (40) og vellykkede innlegg (38). Nå som Brann har fått en goalgetter på topp i Daouda Bamba, skal man ikke se bort ifra at Haugen drar stor nytte av det.

David Akintola (7.3) har nå fem scoringer og seks assists. Haugesund er laget som har scoret flest mål på bortebane (16), det lover godt før borteturen til Lillestrøm. 42 skudd er fjerde mest i ligaen.

Arnor Smarason (5.5) hadde en frisk start på LSK-karrieren med mål hjemme mot Molde. Sist kamp borte mot Sarpsborg ble betydelig hemmet av Frode Kippes utvisning i første omgang, noe som gjorde at islendingen ble trukket bakover i banen. Nå skal han være tilbake på topp, og til den prislappen kan dette være høstsesongens fantasykupp.

Marcus Pedersen (11.5) rundet tresifret antall poeng takket være scoring og assist i forrige kamp. Totalt har han nå 14 scoringer, og er ligaens soleklare toppscorer.

Erling Braut Håland (7.2) er ligaens heteste objekt for tiden. På de siste sju kampene i ligaen og EL-kvalifiseringen står han med spinnville ti mål og fire målgivende. Som et resultat har prisen hans skutt i været fra 6.2m til 7.2m i løpet av fire runder.

Adeleke Akinyemi (7.0) har signert for Start, og er ventet å gå rett inn i startoppstillingen. Den unge nigerianeren kommer fra latvisk toppdivisjon hvor han scoret 32 mål på 50 kamper. Med sine sju mål på fire kamper for Ventspils i Europa, er han foreløpig toppscorer i EL-kvalifiseringen. Med andre ord en mann i god form!

Annonse fra Eliteserien: