Speideren anbefaler – Runde 18

Trenger du tips til spillere du bør ha den kommende serierunden? Her kommer speideren med sin anbefaling for runde 18. NB! Husk at fristen er i kveld kl. 18!

Annonse:
Skjermbilde 2018-08-10 kl. 13.33.53

Sean McDermott (4.7) har gjort sakene sine ekstremt bra denne sesongen. Selv om det kun har blitt fire clean sheets - hele fem færre enn Brann - ligger han bare seks poeng bak Brann-keeperen. Dette beviser at Kristiansund-målvakten ikke er avhengig av å holde nullen for å sanke poeng. McDermott opptjener sine poeng i all hovedsak ved hjelp av redninger og bonuspoeng. Hans 14 bonuspoeng er seks mer enn noen annen keeper i ligaen.

Alexander Stølås (6.0) har inntil nylig gått under radaren for veldig mange, men han har samlet poeng jevnt og trutt hele sesongen. Ikke bare har det blitt seks clean sheets, men han har også scoret tre mål og servert hele syv målgivende. Med åtte skudd fra dødballer (nest flest i ligaen) og 30 vellykkede innlegg (femteplass), er venstrebacken en konstant offensiv trussel.

Birger Meling (7.6) står med åtte clean sheets og seks assists. Venstrebacken har spilt samtlige minutter i ligaen, og har også bekledd midlertidige roller på kanten og sentralt på midtbanen. Hjemme mot Stabæk er det nye muligheter for store poeng.

Erik Tønne (5.1) har hatt en strålende sesong på venstrekanten til Ranheim. Fem mål og tre assists har det blitt så langt, i tillegg til to clean sheets. Sist helg scoret han trøstemålet mot byrival Rosenborg. Med Start og Sandefjord i de neste to kampene er det ingen grunn til å kvitte seg med ham med det første.

Eirik Ulland Andersen (9.7) begynner å nærme seg fjorårsformen som gjorde ham til en av Eliteseriens absolutt beste spillere. På de siste seks kampene har det blitt to mål, fire assists og seks bonuspoeng. Godset-playmakeren topper statistikker som antall skudd (47), skudd fra dødballer (12), nøkkelpasninger (45) og vellykkede innlegg (37). Et must på ethvert lag!

Mike Jensen (9.4) har scoret i sine to siste ligakamper, og bidro også med målgivende i torsdagens Europa League-kamp. Under den nye treneren Rini Coolen har dansken fått en mer offensiv rolle i laget. Seks bonuspoeng på de siste tre kampene er et tegn på at han er i god form.

Amor Layouni (5.8) står med to scoringer og fem målgivende. Med to hjemmekamper på rad, samt fire hjemmekamper på de neste seks, er det her Glimt må legge grunnlaget om de skal unngå nedrykk. Svensken scorer bra på nøkkelpasninger (24) og vellykkede innlegg (22).

Arnor Smarason (5.5) fikk tilliten fra start i sin første ligakamp for Lillestrøm, og responderte umiddelbart med scoring. Islendingen startet på topp sammen med Thomas Lehne Olsen, og om han fortsetter i den posisjonen kan dette fort være høstsesongens beste kjøp på fantasy.

Nicklas Bendtner (12.9) har ikke hatt noen stor sesong fantasymessig. Fattige fire mål har det blitt så langt. Det må sies at sist sesong scoret dansken 13 av sine 19 mål fra august og utover. Kanskje han prikker inn formen på samme måte i år også? Hjemme mot et svakt Stabæk-lag har han alle tiders mulighet til å åpne høstkontoen.

Ryktene tilsier at Erling Braut Håland (6.9) har signert for RB Salzburg, men at han returnerer på lån til Molde ut sesongen. Det vil være svært beleilig for Molde fordi Håland er ligaens desiderte formspiller. På de tre siste ligakampene har han bidratt med seks scoringer, to målgivende og seks bonuspoeng; hele 42 poeng. Den første av de tre kampene var borte mot serieleder Brann, da vartet han opp med fire scoringer på en halv omgang. Nå venter hjemmeoppgjøret mot serielederen.

Ibrahima Kone (4.6) vil få rikelig med spilletid fremover nå som førstespiss Frederik Gytkjær er ute i seks uker. Kone scoret sitt første mål sist helg. I et sterkt og medaljejagende Haugesund-lag er 4.6m et røverkjøp for deres spiss.

Annonse fra Eliteserien: