Speideren anbefaler – Runde 16: Cup edition

Trenger du tips til hvordan du kan gjøre det bra i cupen? Her kommer speideren med sin anbefaling for Fantasy Cup!

Annonse:

Fantasy-cupen starter i runde 16. Fete premier venter personen som troner øverst ved sesongslutt.

 

·       VIP-pakke til en valgfri kamp i Eliteserien sammen med en venn, inkludert overnatting

·       Sesongkort til ditt favorittlag i Eliteserien

·       Signert drakt fra ditt favorittlag i Eliteserien

·       FIFA 19

·       Gratis årsabonnement til Eurosport Player

·       Gratis årsabonnement til VG+

 

Alt dette blir ditt om du blir den som feier over all motstand. Det spiller ingen rolle hvor bra eller dårlig man ligger an i sammendraget, alle starter med blanke ark i cupen.

 

Hvordan foregår cupen?
Hvert av de kvalifiserte lagene vil møte en tilfeldig motstander i første runde. Vinneren (laget med høyest poengsum i runden, minus eventuelle overgangspoeng) vil gå videre til andre runde og møter en ny tilfeldig motstander. Denne prosessen fortsetter helt til siste runde når de to gjenværende lagene møtes i cupfinalen.

 

Hva om cupkampen ender uavgjort?
Ved uavgjort vil følgende tie-break gjelde til en vinner er kåret:
1. Flest mål scoret i runden
2. Færrest mål innsluppet i runden
3. Virtuelt myntkast


Hvordan kommer man langt i cupen?
Har man ikke brukt sitt første wildcard enda bør man absolutt bruke det nå. Etter at fristen til runde 16 er utgått vil man nemlig miste sitt første wildcard om man ikke har brukt det. Å velge seg en langsiktig tropp på wildcard kan absolutt være nøkkelen til suksess utover høstsesongen.

Å treffe med kapteinen regelmessig vil være viktig. Kanskje man bør satse på en Brann-forsvarer som kaptein hver runde siden de slipper inn så få mål? Det vil også være nyttig om man har et par chips i baklomma.

Fire poeng per ekstraovergang er en dyrbar investering. Poengsnittet per runde er betydelig lavere i Fantasy Eliteserien enn for eksempel i Fantasy Premier League. Ofte er det overgangspoengene som avgjør om man går videre eller ikke. Ekstraoverganger kan lønne seg i ny og ne, men den personen som vinner cupen til slutt vil sannsynligvis ha brukt minimalt med overganger utover gratisbyttene.

Annonse fra Eliteserien: