Speideren anbefaler – Runde 14

Trenger du tips til spillere du bør ha den kommende serierunden? Her kommer speideren med sin anbefaling for runde 14.

Annonse:
Skjermbilde 2018-06-22 kl. 14.02.27

Det meste tyder nå på at Aslak Falch forblir førstekeeperen til Sarpsborg ut sesongen etter at det ble klart at Anders Kristiansen flytter til belgisk fotball i sommer. Så langt har det blitt fem clean sheets, én strafferedning samt sju bonuspoeng. Nå venter en hjemmekamp mot Tromsø, som har scoret fire fattige mål på seks bortekamper.

Vegard Skjerve er i knallform med 24 poeng på de siste to kampene. Det har blitt full bonus i begge kampene, mye takket være to clean sheets samt en scoring. Med et gunstig kampprogram, samt en relativt billig prislapp, kan FKH-forsvareren fort være et kupp fremover.

Vito Wormgoor står så langt med åtte clean sheets, tre mål samt 14 bonuspoeng. 89 poeng på 13 kamper er ikke annet enn imponerende. Brann har kun sluppet inn fem mål hele sesongen, og det er ingen grunn til å kvitte seg med lagkapteinen med det første.

Kristoffer Haugen har slitt med en skade i det siste, men var tilbake i aksjon forrige serierunde. Molde har hatt en særdeles skuffende sesongstart, men hjemmeformen er blant de beste ligaen med fem seire på sju kamper. Nå kommer et av ligaens svakeste bortelag i Stabæk på besøk. Gjestene står uten en borteseier på sju forsøk, og har kun scoret seks mål på de kampene. Det kan fort bli clean sheet på Haugen her, og som en av dødballtakerne på laget kan han også bygge videre på de to målgivende han allerede har.

Mads Reginiussen har vært formidabel for overraskelseslaget Ranheim. Sju mål og én målgivende har det blitt på hans ti kamper, i tillegg til 14 bonuspoeng. Ranheim er ligaens toppscorere med sine 25 nettkjenninger, og nå venter en bortekamp mot et Strømsgodset-lag som har vært overraskende svake defensivt denne sesongen.

David Akintola har noen rolige kamper i det siste, men har tidvis herjet med forsvarsspillerne i Eliteserien denne sesongen. Tre mål, fem assists og hele 13 bonuspoeng har det blitt allerede for nigerianeren. Nå venter Lillestrøm som har sluppet inn 15 mål på sine sju bortekamper.

Ulrik Saltnes var en av OBOS-ligaens store spillere sist sesong med 20 målpoeng på 27 kamper. Gjennombruddet i Eliteserien har latt vente på seg, men sist hjemmekamp løsnet det virkelig for Glimt-spilleren. Da ble det ett mål og to målgivende mot Ranheim. Nå venter en hjemmekamp mot Sandefjord, som på sine seks bortekamper har sluppet inn hele 18 mål.

Kristoffer Zachariassen har levert målpoeng i hver av sine fem siste kamper. Totalt har det blitt to scoringer og fire målgivende. Denne runden kommer Tromsø på besøk, et lag som ikke har funnet flyten på bortebane.

Daouda Bamba har sju mål og to målgivende så langt. Åtte målpoeng har det blitt på hans siste ni kamper. Denne uken går turen til Kristiansund for å møte et Start-lag som har sluppet inn flest hjemmemål i ligaen.

Strømgodset har hatt en blytung sesong, men kan prise seg lykkelige over å ha Marcus Pedersen. Ligaens soleklare toppscorer har stått for ti av Godsets 17 scoringer. Med tre hjemmekamper på de neste fire kampene, kan Pedersen fort opprettholde scoringsformen fremover.

Nicklas Bendtner har hatt en svak sesong, og skuffelsen var nok stor da han ble vraket fra VM-troppen til Danmark. Kanskje han nå kan legge skuffelsen bak seg og spille med senkede skuldre? Alle tre målene hans har kommet på hjemmebane, denne runden er det rivalen Vålerenga som kommer på besøk til Lerkendal.

Annonse fra Eliteserien: