Speideren anbefaler - MAI MADNESS (Runde 8)

Ønsker du å bli mesteren av mai og stikke av med fete premier? Her kommer speideren med anbefalinger for denne måneden.

Annonse:

VIP-billetter til valgfri eliteseriekamp, invitasjon til å delta som gjest i programmet Fantasy FK, drakt fra ditt favorittlag, FIFA18, samt gratis årsabonnement hos Eurosport Player og VG+. Dette er premiene som venter mesteren av mai.

 

Når Rosenborg og Ranheim møtes til Derbylørdag opprettes ligaen MAI MADNESS automatisk og vises på forsiden av spillet. Her inngår alle lag som er registrert i Eliteserien Fantasy. Alle starter på 0 poeng, og den som har karret til seg flest poeng de fem neste rundene, vinner fantastiske premier levert av samarbeidspartnerne Altibox, Norsk Toppfotball, Eurosport og VG.

 

SPEIDERENS ANBEFALINGER

Odd tok en imponerende 0-1 seier i Molde sist helg, noe som tyder på at deres forsvar er på rett kjør. Sondre Rossbach kan sanke godt med poeng denne måneden. Odd har et ganske gunstig kampprogram, og Rossbach står allerede med seks redningspoeng samt fire bonuspoeng.

 

Brann-forsvaret fortsetter å dominere. Vito Wormgoor er spillets toppscorer og anbefales på det sterkeste. Lagkapteinen står så langt med fem clean sheets, tre mål samt sju bonuspoeng. Med en stor trussel fra dødballer, samt at han er lagets straffeskytter, blir det nok flere mål utover i sesongen. Om man har muligheten kan det være lurt å kjøre dobbelt Brann-forsvar, da for eksempel med Taijo Teniste eller Bismar Acosta.

 

Vegar Eggen Hedenstad står med 33 poeng på de fire siste kampene, takket være fire clean sheets og hele tre målgivende. Hedenstad er en konstant trussel både fra åpent spill og som dødballtaker. Rosenborg har et bra kampprogram fremover, og det kan være lurt å investere i en forsvarer. Om man ikke har midlene til å kjøpe Hedenstad, kan Even Hovland være et rimeligere alternativ.

 

Erik Tønne blir anbefalt nesten hver runde av speideren, og det er kanskje ikke så rart. Tønne står listet som forsvarsspiller i spillet, men har spilt alle kamper som venstreving. Dette har allerede resultert i tre målpoeng og fire bonuspoeng. I et frittscorende Ranheim er det ingenting som tyder på at målpoengene vil ta slutt med det første.

 

Daniel Berntsen har fått en ny vår etter overgangen fra Vålerenga til Tromsø. To mål og to målgivende har det blitt på hans seks kamper. Til 5.1m finner man ikke mange midtbanespillere med bedre verdi.

 

Erling Knudtzon står med fire målpoeng og fem bonuspoeng så langt. Fra sin hengende spissrolle fortsetter han å sanke poeng jevnt og trutt. Det er også gode muligheter for poeng kommende runde når ligaens svakeste forsvar, Sandefjord, kommer på besøk til Åråsen.

 

Elbasan Rashani har for det meste vært anonym denne sesongen, men mot Sarpsborg i runde 6 viste han hva som bor i ham. To scoringer og tre bonuspoeng ble det i den kampen. Odd har hatt en knalltøff åpning og har så langt stort sett bare møtt lag med medaljeambisjoner. Nå snur kampprogrammet, og de neste syv kampene er i hvert fall gunstige på papiret.

 

Gilbert Koomson hadde en rolig start på sesongen, men har tatt seg opp betraktelig de siste rundene. 20 poeng har det blitt på de siste to rundene, med to målgivende og fem bonuspoeng i den perioden.

 

Daouda Bamba står med tre scoringer og én målgivende. Kristiansund har slitt i år, men med tre av de neste fire kampene på eget gress vil de nok øyne muligheten til å ta noen etterlengtede trepoengere.

 

Sam Johnson imponerte stort sist helg, og dro fra Ranheim med to mål og tre bonuspoeng i bagasjen. Totalt har det blitt fem scoringer og sju bonuspoeng. Vålerenga har et fint kampprogram, med tre av de neste fem kampene på hjemmebane. Kun to lag har scoret mer enn Vålerengas tolv mål.

 

Hans danske spissmakker er det mest populære valget, men nå er det kanskje på tide å rette blikket mot Alexander Søderlund. Den hjemvendte spissen ble brukt som innbytter i de første tre kampene, men har de siste fire kampene startet som midtspiss. To mål har det blitt så langt, men potensialet er stort i ukene fremover. Lagkamerat Nicklas Bendtner slutter seg mest sannsynlig til Danmarks VM-tropp om noen uker, og da er det plutselig Søderlund som er midtpunktet i Rosenborg-angrepet.

Annonse fra Eliteserien: