Speideren anbefaler før Derbylørdag og Supersøndag

Trenger du tips til hvem du skal velge til ditt Fantasy-lag når DERBYLØRDAG og SUPERSØNDAG går av stabelen? Her er speiderens anbefalinger!

Annonse:

Derbylørdag: Kristiansund vs Molde

 

Landslagspausen er omsider over, og den 13. serierunden sparkes i gang med et reelt nabooppgjør når Molde tar turen til Kristiansund.

KRISTIANSUND

Kristiansund har hatt en tøff sesongstart, men to seire på rad har brakt tilbake optimismen. Først ble Strømsgodset knust 4-0, deretter vartet de opp med en imponerende borteseier mot formsterke Odd. Det viktigste for KBK er at hjemmeformen begynner å ligne litt på fjorårets, da ble det kun ble to tap på 15 kamper på eget gress. Om de kan slå til med noe lignende denne sesongen vil de utvilsomt få fornyet Eliteserie-kontrakten sin enda en gang.

Se opp for: Sean McDermott, Stian Aasmundsen og Daouda Bamba.


MOLDE


Gjestene ligger på en beskjeden sjuendeplass, og ut ifra forutsetningene har sesongstarten vært en stor skuffelse. Spesielt borteformen er dårlig; fem kamper har resultert i kun én seier. På de siste fire bortekampene har det blitt to poengdelinger og to tap. En liten trøst er at selv om de har seks lag over seg på tabellen, er det kun fire poeng opp til sølvplass. Gullet er nok kjørt, men medaljedrømmen lever i beste velgående.

Se opp for: Vegard Forren, Eirik Hestad og Erling Braut Håland.


BAMBA vs BRAUT HÅLAND

Daouda Bamba er et hett objekt om dagen. Med hele sju scoringer er han på delt andreplass på toppscorerlisten. I tillegg har han også notert seg for to målgivende. Hovedpersonen selv har antydet at det bare er et tidsspørsmål før han tar spranget ut til en større liga i Europa. Om det blir nå til sommeren gjenstår å se, men inntil videre er ivorianeren i altfor god form til å ignoreres. Han har åtte målpoeng på sine siste åtte kamper.

Erling Braut Håland har også blitt linket til utlandet, og det er kanskje ikke så rart. 17-åringen er et stortalent, og har fått rikelig med spilletid denne sesongen. Det å få såpass mange minutter i en så ung alder er ingen selvfølge når man ser bredden og utvalget Molde har på spissplass. Så langt har det resultert i to scoringer.

Speideren tror Bamba kommer seirende ut av denne duellen. Med hjemmebanefordelen samt at han er en av ligaens desidert formspillere, er KBK-spissen en spiller man helst bør ha på laget.

Supersøndag: Brann vs Vålerenga

 

De siste ukene har landets to største byer konkurrert om alle slags varme- og tørkerekorder. Nå barker byene sammen på fotballbanen i et hett og intenst rivaloppgjør.

BRANN

Brann troner fullt fortjent på tabelltopp. Det virket som at Rosenborg skulle overta serieledelsen i sekspoengskampen sist runde, men en imponerende snuoperasjon sørget for at bergenserne vant og åpnet opp en luke på seks poeng. Brann har kun sluppet inn fem mål, men står nå uten en clean sheet på tre kamper. Hjemmeformen er bunnsolid med fire seire og én uavgjort, samt 10-1 i målforskjell.

Se opp for: Vito Wormgoor, Gilbert Koomson og Steffen Skålevik.

VÅLERENGA


Intility Arena var i fyr og flamme da Bård Finne satte inn kampens eneste mål på overtid av overtiden mot erkerival Lillestrøm. Og rivalriene står på rekke og rad. Etter denne kampen på Brann Stadion venter nok en tøff match mot Rosenborg på Lerkendal, mens Aker Stadion og Molde venter i siste kamp før sommerferien. Borteformen har vært brukbar, men mot Tromsø i forrige bortekamp ble det et stygt 3-0 tap. Disse tre tøffe bortekampene kan fort være med på å definere sesongen til Vålerenga.

Se opp for: Felipe Carvalho, Bård Finne og Sam Johnson.


SKÅLEVIK vs JOHNSON

Steffen Skålevik står med seks scoringer og én assist. De siste ukene har formkurven pekt nedover, han har gått av banen uten målpoeng på de siste tre kampene. Litt av årsaken til tørkeperioden er nok at Brann har vært gjennom noen tøffe motstandere. Prislappen er fortsatt ganske rimelig for en spiss som starter alle kampene for serielederen, og som har bevist at han vet hvor målet står.

Sam Johnson har sju scoringer og én assist, det er solide tall i hans første sesong for Oslo-klubben. Mens Brann jevnt og trutt har scoringer fra midtbane- og forsvarsspillere, er Vålerenga i langt større grad avhengige av Johnson. Den liberiske spissen har vært sist eller nest sist på 47 % av lagets scoringer. 

Speideren tror Skålevik er bedre å ha de neste rundene. Ikke bare er han litt i overkant av to millioner billigere enn Johnson, men han har også et rimeligere kampprogram de neste ukene. Alt i alt ser Brann ut som et stabilt topplag, mens Vålerenga har ujevne prestasjoner i ny og ne.

Annonse fra Eliteserien: