Speideren anbefaler før Derbylørdag og Supersøndag

Trenger du tips til hvem du skal velge til ditt Fantasy-lag når DERBYLØRDAG og SUPERSØNDAG går av stabelen? Her er speiderens anbefalinger!

Annonse:

Derbylørdag: Vålerenga vs Lillestrøm

 

Den 12. serierunden sparkes i gang med et skikkelig derbyoppgjør når Lillestrøm tar den korte turen til Intility Arena for å møte Vålerenga.

 

VÅLERENGA

Det ble kanskje et stygt 3-0 tap borte mot Tromsø på mandag, men før den kampen var Vålerenga ubeseiret i ni kamper (inkludert tre cupseire). Spissen Sam Johnson har scoret i samtlige av lagets fem seire, og har vist seg å være en super signering.

 

Vålerenga har siden åpningen av den nye lekegrinden på Valle slitt med å lokke til seg de store tilskuertallene, men mot erkerivalen er det ventet å være bortimot fullt. Denne kampen kan være vitamininnsprøytningen både spillerne og fansen sårt trenger for å bygge en sterkere identitet i hovedstaden.

 

Se opp for: Felipe Carvalho, Chidera Ejuke og Sam Johnson.

 

LILLESTRØM

For Lillestrøms del har sesongen vært ganske turbulent. 11 poeng på like mange kamper gir et poengsnitt som hadde ført til nedrykk sist sesong. Spesielt bortestatistikken viser stygg lesning, seks kamper har resultert i hele fem tap.

 

Lillestrøm må håpe på at deres viktige angriper Erling Knudtzon er tilbake fra skade. Oslo-gutten, med en fortid i Lyn, har vært involvert i en tredjedel av lagets scoringer og pleier å være god når Vålerenga står på motsatt banehalvdel.

 

Se opp for: Frode Kippe, Ifeanyi Mathew og Erling Knudtzon.

 

CARVALHO vs KIPPE

Felipe Carvalho gikk glipp av de første kampene med en hodeskade, men har siden spilt seg varm i Vålerenga-trøya. Midtstopperen spiller med hjertet utpå drakta, og har tilført laget en fightermentalitet som tidligere har vært savnet. Han har også vist seg å være en offensiv trussel. Et kanonskudd mot Haugesund, to scoringer i cupen, samt en matchvinnende gjennombruddspasning på 16. mai, beviser at han også er å regne med fremover på banen.

 

Frode Kippe har kanskje rukket å passere 40 år, men fortsetter å bevise at alder bare er et tall. Noe skuffende har det kun blitt to clean sheets så langt. Han har heller ikke scoret denne sesongen, men vi trenger ikke å gå lenger tilbake enn til forrige sesong hvor veteranen endte opp med hele fem ligascoringer.

 

Speideren tror Carvalho kommer seirende ut av denne duellen. Disse derbyene lever ofte sitt eget liv, men formmessig er Vålerenga et bedre lag og vil ha fordel av hjemmebane.

Supersøndag: Rosenborg vs Brann

 

Den siste kampen før landslagspausen er en skikkelig godbit. Tabelltoer Rosenborg tar i mot serieleder Brann på Lerkendal.

 

ROSENBORG

Hjemmelaget vil med seier overta tabelltopp. Spillmessig minner årets RBK-utgave lite om tidligere versjoner. Det har ikke vært den samme flyten som tidligere år, men til syvende og sist handler det om å vinne kamper, og der har de vært flinke. Trønderne har nå gått ubeseiret i ti ligakamper, og har kun sluppet inn to mål på de siste åtte kampene.

 

Superspissene Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund har vært under pari, delvis på grunn av egen form, men også fordi Rosenborg som et kollektiv ikke har greid å skape nok målsjanser. Søderlund scoret riktignok to og ble matchvinner i Haugesund på mandag, et tegn på at han kan være i gang. Mot Brann er det regnet at Bendtner er tilbake fra skade, i det som blir hans siste kamp før han sannsynligvis tas ut i den endelige VM-troppen til Danmark.

 

Se opp for: Birger Meling, Pål-Andre Helland og Nicklas Bendtner.

 

BRANN

Brann har hatt en forrykende sesongstart, og troner fullt fortjent øverst på tabellen. Spesielt defensivt har de vært solide, med fire innslupne på elleve kamper.

 

Brann har gjort det bra fordi spillergruppen er samkjørt og det er få endringer fra kamp til kamp. De siste kampene derimot har det vært mange endringer på grunn av skader, karantener samt et tett kampprogram. Som en konsekvens har Brann vært alt annet enn overbevisende i de siste tre kampene. Før 16. mai-runden hadde Brann en sju poengs luke, og det vil nok føles ganske bittert om hele denne luken er spist opp halvannen uke senere.

 

Se opp for: Gilli Rolantsson, Gilbert Koomson og Steffen Skålevik.

 

MELING vs ROLANTSSON

Birger Meling står med 65 poeng. Fem målgivende og seks clean sheets er fasiten så langt. Fire av disse assistene har kommet i de siste tre kampene, og det ligger en logisk forklaring bak denne forvandlingen. Nå spiller Rosenborg med en ren kantspiller på venstresiden, dette har ført til at Meling får god hjelp defensivt og samtidig anledning til å boltre seg offensivt. Tidligere har RBK spilt med enten Alexander Søderlund eller Nicklas Bendtner på venstrekanten, noe som satte et enormt defensivt ansvar på Meling.

 

Gilli Rolantsson har også 65 poeng. Ett mål, to assists og hele sju clean sheets har det blitt på elleve kamper. I de siste kampene har han steppet inn for Ruben Kristiansen på venstreback, men nå som sistnevnte virker å være skadefri kan Rolantsson være tilbake i sin vante rolle på venstrekanten.

 

Speideren tror Meling kommer seirende ut av denne duellen. Dette er to lag som knapt slipper inn mål, men formkurven til Rosenborg peker oppover mens Brann har slitt med uttellingen de siste kampene.

Annonse fra Eliteserien: