Speideren anbefaler – Sommervinduet 2018

Speideren tar en titt på noen av nysigneringene som kan utgjøre en forskjell utover høstsesongen.

Annonse:
Magnus Wolff Eikrem (8.0m) er tilbake i Molde, fem år etter å ha forlatt klubben i 2013. Den gang endte han med 11 mål og 14 målgivende på 86 kamper. Årene etter gjorde han sakene sine bra i Malmø. På 85 kamper ble det 16 mål og hele 34 målgivende. Potensialet for målpoeng og bonuspoeng vil avhenge av hvor på midtbanen han spiller. Har han en defensiv rolle kan 8 millioner bli en stiv pris, men likeså kan han være en fantasyjuvel om han har en mer offensiv rolle. Europa League-kampen på torsdag kan tyde på at han er tiltenkt en indreløperrolle, i så fall kan han fort bli høyaktuell.

Erik Israelsson (7.0m) er ventet å gå rett inn i startelleveren til Vålerenga denne helgen. Med Abdi Ibrahim suspendert og Magnus Lekven langtidsskadet, har svensken en fin anledning til å spille seg varm i Vålerenga-trøya. Med 42 målpoeng på sine 140 Allsvenskan-kamper, er han absolutt kapabel til å bidra i det offensive spillet. Vålerenga er i svak form med kun én seier på de siste seks, og enn så lenge er det nok lurt å avvente med Israelsson.

Pawel Cibicki (6.5m) har kommet på lån til Molde fra Leeds ut sesongen. Svensken har ikke vært noen stor suksess i England, men i Allsvenskan greide han 32 målpoeng på 83 kamper. Molde har hele seks tilgjengelige spisser, og det å gjette seg frem til hvem som spiller når er ingen enkel oppgave. Med Erling Håland potensielt på vei bort kan det åpne opp for muligheter for Cibicki utover høsten.

Stian Ringstad (5.2m) vil forsterke Sandefjord-forsvaret etter å ha kommet på lån fra Strømsgodset, men prisen er altfor drøy tatt i betraktning at Sandefjord ikke har en eneste clean sheet denne sesongen.

Ibrahima Wadji (5.1m) har dratt på lån fra Molde til Haugesund. Kantspilleren fikk sin debut i treningskampen mot Brann sist helg, og imponerte med scoring. Om han kan få regelmessig tillit i et sterkt Haugesund-mannskap, kan dette være en meget interessant budsjettløsning denne høsten.

Aleksandr Vasyutin (5.0m) fikk sin Sarpsborg-debut i torsdagens Europa League-kamp, og svarte med å holde buret rent. Russeren ble årets målvakt i finsk eliteserie sist sesong, og ting tyder nå på at han blir førstekeeper i sin nye klubb. Greier Vasyutin å kopiere vårformen til lagkamerat Aslak Falch, kan han fort bli høstsesongens beste keeper i Eliteserien.

Ellers har Benjamin Stokke forlatt Kristiansund. Det betyr at det nå er et større ansvar på Daouda Bamba (7.5m). Spissen har allerede scoret sju mål, og vil være en viktig brikke i Kristiansunds jakt på øvre halvdel av tabellen. Salget av Stokke betyr også at Bendik Bye (6.2m) vil få enda mer spilletid. Bye slo til med et knallsterkt hat-trick borte mot Strømsgodset i forrige serierunde, og til den prisen vil man ikke finne mange bedre angrepsspillere i ligaen.
Annonse fra Eliteserien: