Årets første dobbelrunde – Runde 4

Årets første dobbelrunde – Runde 4

Annonse:

Årets første dobbelrunde står for tur kommende runde. En dobbelrunde er en runde hvor noen av lagene spiller to kamper. Det er ofte lurt å investere i disse lagene fordi potensialet for poeng er større for spillere som spiller to ganger i samme runde.

De fire lagene med dobbelrunde i runde 4 er Ranheim, Sandefjord, Strømsgodset og Tromsø.

Ranheim: Tromsø (B) og Sandefjord (B)

Ganske nøyaktig fire måneder etter å ha påført Sogndal nedrykk fra Eliteserien, debuterte Ranheim i toppdivisjonen med en imponerende 4-1 seier mot Stabæk. Med to dobbelrunder og fem kamper på tre runder, kan det nå være lurt å investere i Ranheim. Det skal sies at deres borteform i OBOS-ligaen sist sesong ikke var mye å skryte av. Med så mange kamper tett opp mot hverandre vil det også være fare for rotasjon. Bør vurderes: Even Barli, Erik Tønne og Michael Karlsen.

Sandefjord: Stabæk (H) og Ranheim (H)

Sandefjord var svake i sesongoppkjøringen og gikk på et braktap i åpningshelgen mot Molde. Det så mørkt ut også mot Start, men en imponerende snuoperasjon gjorde at 1-0 ble snudd til 1-4. Nå venter sesongens første to hjemmekamper. Om man skal bruke sist sesong som målestokk så var Sandefjord ekstremt gjerrige bakover i de fleste hjemmekampene. Faktisk spiller Sandefjord hele fire av sine fem neste kamper hjemme. Bør vurderes: Joachim Olsen Solberg, Håvard Storbæk og Pontus Engblom.

Strømsgodset: Vålerenga (B) og Tromsø (B)

To hjemmekamper har kun resultert i to poeng. Spesielt mot Brann sist var Godset tannløse offensivt. Usikkerhet rundt kreative spillere som Bassel Jradi (sykdom) og Eirik Ulland Andersen (skade) gjør det vanskelig å spå hvordan denne dobbelrunden vil utarte seg. Sist sesong var det til slutt den svake borteformen som kostet medalje. Bør vurderes: Lars-Christopher Vilsvik, Hermann Stengel og Marcus Pedersen.

Tromsø: Ranheim (H) og Strømsgodset (H)

Tromsø er det eneste laget uten poeng så langt, men det må nevnes at begge deres kamper har vært på bortebane. Det var nok ikke optimalt at den lengste borteturen (Start) kom allerede i første serierunde, samt at tabelltopper Molde var neste bortemotstander. Med fire av de fem neste kampene på hjemmebane er det lov å håpe på langt sterkere resultater. Bør vurderes: Lasse Nilsen, Gjermund Åsen og Robert Taylor.

Chips

Chips er ofte gunstige å bruke i dobbelrunder. Lag med dobbelrunder har på papiret større sjanse til å sanke flere poeng enn det spillere med enkelrunde har. 

Med dobbelrunde i både runde 4 og 6 kan det være et alternativ å bruke Wildcard nå og fokusere på spillere med dobbelrunder. Da kan man for eksempel få inn tre Ranheim-spillere, samt fokusere ekstra på Godset og Brann-spillere. Videre kan man ha enkeltspillere fra de øvrige dobbelrundelagene; Sandefjord, Tromsø, Start og Stabæk.

Ulempen er man kan bli litt for fiksert på dobbelrundene. Fokuserer man for mye på dobbelrundene risikerer man å overse lag som Molde, Sarpsborg, Rosenborg og Vålerenga. Disse lagene har spillere som er valgt av veldig mange, og da kan man fort gå på en smell om de aktuelle spillerne skulle levere. 

Husk at wildcard telles som en chip, og at man kun kan bruke én chip per runde. Bruker man wildcard kan altså ikke de andre chipene brukes den runden.

Med Parker bussen vil alle forsvarsspillerne dine på banen få doble poeng. Om man sitter med 2-3 forsvarsspillere fra Strømsgodset, Sandefjord, Ranheim og Tromsø kan dette være en fin runde å bruke denne på. I tillegg kan Brann-forsvarerne levere bra denne runden.

Ulempen med denne chipen er at det så langt har vært ganske få clean sheets. Det er ikke gunstig om den trenden fortsetter. Det ideelle når man skal parkere bussen er å bruke alle fem forsvarerne. Fordi man sjeldent bruker alle forsvarerne, er også denne chipen den som krever mest planlegging om man skal utnytte den best mulig.

Med Spissrush vil alle spissene dine på banen få doble poeng. På papiret virker ikke dette som den ideelle runden å bruke denne chipen. Utvalget av spisser med bedre kamper og dobbelrunder er betydelig bedre i runde 6.

Med Dobbel kaptein vil både kaptein og visekaptein få doble poeng. Dette kan være et alternativ denne runden, med for eksempel to av Storbæk, Pedersen og Karlsen.

Annonse fra Eliteserien: