Martin Sleipnes  og Vegard Vaagbø gleder seg til Eliteserien Fantasy

Slik spiller du Fantasy

Etter flere sesonger med enorm suksess i England, har Fantasy fotball endelig kommet til Norge. I Eliteserien Fantasy skal du plukke ut ditt eget lag, og kjempe mot kollegaer, venner og fiender om å samle flest mulig poeng gjennom Eliteseriesesongen 2017.

Logg deg inn i spillet her.

Nyhet: Nå finner du Eliteserien Fantasy i den nye appen til Eliteserien. Se mer her.

Spillet er slik vi kjenner det fra før – du får 100 millioner til rådighet, og du må sette sammen til et lag bestående av 15 spillere. Dette laget må inneholde to målvakter, fem forsvarsspillere, fem midtbanespillere og tre spisser. Laget kan ikke inneholde mer enn tre spillere fra samme Eliteserie-lag, og de spillerne det er forventet flest mål og assist fra, er de som er prissatt høyest, slik at utfordringen blir å komponere et lag med poengsankere i alle ledd.

 Før hver runde får managerne muligheten til å gjøre endringer på laget sitt, der det første byttet er kostnadsfritt, mens bytter ut over dette vil koste 4 poeng fra totalscoren man har samlet. Om det har gått helt skeis, får alle managere utdelt to Wildcard i løpet av en sesong – når disse aktiveres, kan man bytte fritt og så mye man vil, fram til neste deadline. 

Annonse:

 Det er flere ting å tenke på når en skal velge spillerne til laget sitt – hvem tar straffer? Hvem tar cornere? Hvem tar frispark? Hvilke forsvarsspillere spiller på gjerrige lag og kan innhente clean sheets? Hvilke spisser er det forventet at kommer til sjanser og scorer mål? Hvilke midtbanespillere skaper flest sjanser? Hvilke lag er i form, og hvilke lag er ikke i form? Hvilke spillere er utsatte for skader, hvilke spillere er utsatt for rotasjon? Dette er alle viktige spørsmål du må tenke på om du vil stå igjen alene på toppen etter at Eliteserien er ferdig i slutten av november.   

Hvordan velge rett keeper?

Det første du må velge når du setter opp laget ditt, er riktig keeper. Her er det flere taktikker du kan gå for. De tre vanligste er (1) en dyr keeper det er forventet mye clean sheets fra og en billig backup-keeper for å spare midler til andre posisjoner, (2) to billige keepere som roterer fint med hverandre, eller (3) en billig keeper som kan overraske, og en av spillets billigste reservekeepere, slik at du kan bruke pengene på andre steder – for eksempel på Rosenborgs nysignering Niklas Bendtner. Det er her du som manager må ta grep og styre ditt lag med jernhånd.

 Om du vil gå for en keeper fra øverste fantasy-hylle, er det Rosenborg, Odd, Brann og Molde det er knyttet mest forventning til foran den kommende sesongen. Derfor er André Hansen (5.5), Sondre Rossbach (5.5), Piotr Leciejewski og Andreas Linde (5.5) de dyreste keeperene på spillet. Brann hadde hele 12 clean sheets i fjor, mens Rosenborg, Odd og Molde hadde henholdsvis 11, 10 og 9. 

Rossbach har en pris på 5,5 mNOK i Eliteserien Fantasy
Rossbach har en pris på 5,5 mNOK i Eliteserien Fantasy

 Skal du spare litt penger, og hente fantasy-keeper fra nest øverste hylle, er det flere lag som skiller seg ut. Sarpsborg var det laget med flest clean sheets i forrige sesong – hele 13 ganger holdt Østfold-laget nullen, mens Viking holdt rent bur 11 ganger. Strømsgodset holdt riktig nok bare nullen 8 ganger i fjor, men forventningene til laget fra Drammen er høyere i år. Derfor er Espen Bugge Pettersen (5.0), Marcus Sandberg (5.0) og Anders Kristiansen og Stefan Cupic (begge 5.0) prissatt i midtsjiktet. 

 Skal du virkelig spare penger på keeper-posisjonen, må du litt lengre ned på forventningstabellen. Det er her de virkelig gode managerne skinner gjennom, og tidlig klarer å identifisere hvilke lag som legger opp til en gjerrig taktikk. Kan Arnold Otieno Origi (4.5) holde nullen for Lillestrøm? Kan Matias Dyngeland (4.5) ta med seg fjorårets gode form for Sogndal inn i denne sesongen? Og hvem blir førstekeeper i Aalesund?

Det er mange hensyn å ta, i neste artikkel skal vi se nærmere på forsvarsspillere, og hvem som er de beste alternativene.

Om Martin Sleipnes

  • Martin Sleipnes er programleder i Fantasy FK

  • Har spilt Fantasy (og andre fotballspill) siden 1997

  • Martin er 31 år og heier på Bodø/Glimt

  • Martin kom på 610.plass på Fantasy i fjor

Om Vegard Flemmen Vaagbø

  • Vegard Flemmen Vaagbø er ekspert i Fantasy FK

  • Har spilt Fantasy (og andre fotballspill) siden VGs Drømmeligaen

  • Vegard er 37 år og heier på de som samler flest fantasypoeng

Annonse: